Evianetin NPL2 digitalisoi työmaaprosesseja


NPL2 mobiililaitteessaKampin kauppakeskuksen rakentamisessa hyödynnettiin jo 13 vuotta sitten työmaalogistiikan ja työmaapalvelujen hallintaan kehitettyä NPL järjestelmää.Tuolloin ymmärrys "big datan" ja tiedolla johtamisen merkityksestä oli vielä uutta ja digitalisaatiosta puhuttiin lähinnä uuden tv-tekniikan yhteydessä. Kampin projektijohdon vahva tahtotila verkottaa eri osapuolet yhteen ja kehittää yhteisiä toimintaprosesseja läpinäkyviksi varmisti NPL -järjestelmän käyttöönoton.

Kampin ja lukuisten muiden projektien ideoimista kehitystoiveista on suunniteltu ja toteutettu kehittyneempi versio NPL2, joka vastaa paremmin tämän päivän käyttäjien tarpeisiin ja hyödyntää päätelaitteiden uusia ominaisuuksia. Merkittävimmät ominaisuudet liittyvät prosessien kokonaisvaltaiseen hallintaan. Esimerkkinä toimitusketjun digitalisoiminen aina tilauksesta sen välivarastointiin ja edelleen kotiinkutsun kautta työmaan vastaanottotarkastukseen. Tilauksen mukana voidaan välittää liitetietona tilattujen tuotteiden tuoteasiakirjat ja niiden tarkastaminen voidaan liittää tavaran vastaanottotarkastukseen.

NPL2 on ollut käytössä keväästä 2016 saakka muutamilla työmailla ja jalkautus laajemmin erikokoisille työmaille on menossa.

NPL2:sen käyttäjäkokemuksia löytyy oheisesta linkistä:
Lue koko juttu 6/2016 Osto&Logistiikka lehdestä